Our story

Let’s Bake a Story begon als dé plek in Delft waar je verhalen kon bakken door workshops te volgen, maar inmiddels is het veel meer dan dat! Door (en dankzij) corona is Let’s Bake a Story gegroeid als bedrijf en kan je voor veel meer bij ons terecht. Wij bakken elke dag om onze winkel te voorzien van de lekkerste koeken, brownies, blondies, gebakjes en nog veel meer. Je vindt er ook heerlijke to go koffie, gezet met de bonen van Miss Morrisson. Je vindt onze producten niet alleen bij ons in de winkel, maar ook in verschillende horecagelegenheden. Bij ons kun je ook terecht voor verjaardagstaarten, traktaties, bruidstaarten & sweet tables. Woon je niet in Delft of wil je iemand verrassen die niet in Delft woont? Ook daar hebben we aan gedacht. Met onze Flying Pastry service hebben we al duizenden pakketjes door heel Nederland verstuurd. Door al deze productie in onze bakkerij, zijn we inmiddels uitgebreid met een extra pand waar we workshops geven. Dit pand ligt achter onze bakkerij en in is ingericht als bakstudio. Verhalen worden er dus volop gebakken bij ons aan de Lange Geer!

Meet the team

IRIS
Foto Iris
“Na het afronden van mijn opleiding aan de Hoge Hotelschool Maastricht, ben ik mijn passie achterna gegaan en ben ik gestart met de opleiding Patisserie en Boulangerie bij het Bakery Institute in Zaandam. Hier heb ik zoveel geleerd en ontdekt dat hier mijn hart ligt. Na het afronden van deze opleiding heb ik op verschillende plekken gewerkt, zowel in de bakkerij als in de horeca; De Vrienden van Jacob in Santpoort, Bakery Institute als assistent- docent, Pure South Dining in Melbourne en bij Proof Bakery in Amersfoort. Op al deze plekken heb ik heel veel geleerd en heb ik mezelf verder kunnen ontwikkelen. Dat ik nu Let’s Bake a Story heb kunnen neerzetten, is een droom die uitkomt.”
ISABELLE

“Mijn passie en liefde voor lekker eten en patisserie zat er al vroeg ingebakken. Restaurants werden altijd uitgebreid beoordeeld bij ons in de familie en je kan niet uit een andere stad thuiskomen zonder de patisserie specialiteit van die stad mee naar huis te nemen.

Mijn probleem is eerder dat ik teveel leuk vind dan dat ik niet weet wat ik leuk vind. Het runnen van een eigen bedrijf is voor mij dan ook een droom. Het ene moment zit je met je hoofd in de cijfers en het andere moment met je handen in het deeg. Daarnaast leer je dingen waarvan je niet wist dat ze bestonden.

Wat “Let’s Bake a Story” voor mij zo bijzonder maakt is de mensen die we ontmoeten, de “stories” die mensen met ons delen waarvoor ze een taart bestellen, maar ook de mensen die we ontmoeten bij de workshops of zakelijke relaties.

Het was dan wel eerder dan gepland dat ik ben ingestapt bij Let’s Bake a Story, maar daarom geloof ik juist meer in ‘’Serendipity’’. Soms moeten dingen zo gaan. De energie en tijd die wij nu in het bedrijf stoppen is enorm en dat kunnen we nu ook goed aan. Het is toch bijzonder dat je altijd met zin naar je werk kan gaan. Natuurlijk is het soms ook zwaar en zijn er genoeg tranen gevallen, maar dat ik dit met mijn zus en Sophie met wie wij in onze straat zijn opgegroeid kan delen is iets wat ik heel bijzonder vind en wat heel vertrouwd voelt.

We hebben nog grote plannen en dromen, so the story continues…”

Foto Isabelle