Over ons

De liefde voor taart en alle gezelligheid daar
omheen zat er al vroeg ingebakken. Elke
verjaardag (en wij komen uit een gezin met
vier kinderen, dus dat zijn lekker veel
verjaardagen) werd alles uit de kast
getrokken om de visite te voorzien van
heerlijke taarten. De een maakte
appeltaart, de ander perentaart en mijn
vader altijd zijn beroemde monchou taart.
Voor we het wisten stonden er zo 6 à 7
taarten op tafel. Dat Iris hier later haar
beroep van zou maken, konden we toen
nog niet vermoeden.

De zussen van Let’s Bake a Story

Iris van Nieuwenhuijzen

Owner/Patissier

“Na het afronden van mijn opleiding aan de Hoge Hotelschool Maastricht, ben ik mijn passie achterna gegaan en ben ik gestart met de opleiding Patisserie en Boulangerie bij het Bakery Institute in Zaandam. Hier heb ik zoveel geleerd en ontdekt dat hier mijn hart ligt. Elke dag daar was een feestje, omdat ik de opleiding deed met allemaal mensen met dezelfde passie. Na het afronden van deze opleiding heb ik op verschillende plekken gewerkt, zowel in de bakkerij als in de horeca; De Vrienden van Jacob in Santpoort, Bakery Institute als assistent- docent, Pure South Dining in Melbourne en bij Proof Bakery in Amersfoort als startend ondernemer. Op al deze plekken heb ik heel veel geleerd en heb ik mezelf verder kunnen ontwikkelen.

Nu heb ik eindelijk besloten om te doen wat ik al zolang wil: mijn eigen bedrijf starten! Ik heb al veel ideeën gehad, van lunchroom tot bakkerij, maar uiteindelijk is het iets geworden waar ik van tevoren nog helemaal niet aan had gedacht. Een soort kookstudio, maar dan voor bakworkshops. Toen dat idee een beetje begon te landen, werd ik steeds enthousiaster en besefte ik dat dit plan op dit moment het beste bij mij past. Er liggen zoveel mogelijkheden en ik kan niet wachten om die allemaal uit te werken! Ik ben dol op reizen, ik ben al op veel plekken geweest en ik heb jarenlang in het toerisme gewerkt. Toen mijn zusje met het idee kwam om mijn eerste workshops vooral te richten op buitenlandse toeristen, vond ik dat een fantastisch idee! Op deze manier kan ik de toeristen meenemen in de Nederlandse cultuur, maar ondertussen kan
ik ook weer leren van mijn cursisten en de landen waar zij vandaan komen.”

“Iris en ik droomden er vroeger al van om samen een bedrijf te beginnen. Ik ben net een paar jaar jonger, en daarom vond ik het nog te vroeg om nu al een bedrijf op te zetten. Toen ik Iris meehielp met haar businessplan en met het idee kwam om workshops te gaan geven, had ik nooit verwacht dat ik zelf zo snel al aan de slag zou gaan bij Let’s Bake a Story. Ik was in eerste instantie van plan om eerst mijn eigen pad verder te bewandelen voordat ik in het bedrijf zou stappen. Op dit moment studeer ik aan de Hotelschool in
Leeuwarden. Leeuwarden is een internationale opleiding waardoor ik veel buitenlandse ervaring heb kunnen opdoen. De verschillen in culturen is iets wat ik onwijs interessant vind en leuk om me in te verdiepen. Dit kan natuurlijk het beste als je in een ander land gaat wonen en werken of studeren. Dat is de reden dat ik mijn eind stage graag in New York wilde doen. Ik was nog maar net begonnen met mijn stage, toen het coronavirus uitbrak. Ik moest helaas mijn stage afbreken en terugkomen naar Nederland. Iris moest
haar workshops cancellen en met nieuwe ideeën komen. Ik wilde natuurlijk niet thuis zitten, dus ben ik haar gelijk gaan helpen en toen ontstond het idee dat ik misschien wel stage zou kunnen lopen bij Let’s Bake a
Story. Nu ben ik officieel stagiaire en geniet ik onwijs van het uitwerken van nieuwe ideeën. Hoe leuk en bijzonder is het dat ik deze passie kan delen met mijn zus.”

Isabelle van Nieuwenhuijzen

Owner to be/Business development intern