Over ons

De liefde voor taart en alle gezelligheid daar
omheen zat er al vroeg ingebakken. Elke
verjaardag (en wij komen uit een gezin met
vier kinderen, dus dat zijn lekker veel
verjaardagen) werd alles uit de kast
getrokken om de visite te voorzien van
heerlijke taarten. De een maakte
appeltaart, de ander perentaart en mijn
vader altijd zijn beroemde monchou taart.
Voor we het wisten stonden er zo 6 à 7
taarten op tafel. Dat Iris hier later haar
beroep van zou maken, konden we toen
nog niet vermoeden.

De zussen van Let’s Bake a Story

Iris van Nieuwenhuijzen

Owner/Patissier

“Na het afronden van mijn opleiding aan de
Hoge Hotelschool Maastricht, ben ik mijn
passie achterna gegaan en ben ik gestart
met de opleiding Patisserie en Boulangerie
bij het Bakery Institute in Zaandam. Hier
heb ik zoveel geleerd en ontdekt dat hier
mijn hart ligt. Elke dag daar was een feestje,
omdat ik de opleiding deed met allemaal
mensen met dezelfde passie.
Na het afronden van deze opleiding heb ik
op verschillende plekken gewerkt, zowel in
de bakkerij als in de horeca; De Vrienden
van Jacob in Santpoort, Bakery Institute als
assistent- docent, Pure South Dining in
Melbourne en bij Proof Bakery in
Amersfoort als startend ondernemer. Op al
deze plekken heb ik heel veel geleerd en
heb ik mezelf verder kunnen ontwikkelen.

Nu heb ik eindelijk besloten om te doen
wat ik al zolang wil: mijn eigen bedrijf
starten! Ik heb al veel ideeën gehad, van
lunchroom tot bakkerij, maar uiteindelijk is
het iets geworden waar ik van tevoren nog
helemaal niet aan had gedacht.
Een soort kookstudio, maar dan voor
bakworkshops. Toen dat idee een beetje
begon te landen, werd ik steeds
enthousiaster en besefte ik dat dit plan op
dit moment het beste bij mij past. Er liggen
zoveel mogelijkheden en ik kan niet
wachten om die allemaal uit te werken!
Ik ben dol op reizen, ik ben al op veel
plekken geweest en ik heb jarenlang in het
toerisme gewerkt. Toen mijn zusje met het
idee kwam om mijn eerste workshops
vooral te richten op buitenlandse toeristen,
vond ik dat een fantastisch idee! Op deze
manier kan ik de toeristen meenemen in de
Nederlandse cultuur, maar ondertussen kan
ik ook weer leren van mijn cursisten en de
landen waar zij vandaan komen.”

Isabelle van Nieuwenhuijzen

Owner to be/ Business development intern

“Iris en ik droomden er vroeger al van om
samen een bedrijf te beginnen. Ik ben net
een paar jaar jonger, en daarom vond ik het
nog te vroeg om nu al een bedrijf op te
zetten.
Toen ik Iris meehielp met haar businessplan
en met het idee kwam om workshops te
gaan geven, had ik nooit verwacht dat ik
zelf zo snel al aan de slag zou gaan bij Let’s
Bake a Story.
Ik was in eerste instantie van plan om eerst
mijn eigen pad verder te bewandelen
voordat ik in het bedrijf zou stappen. Op dit
moment studeer ik aan de Hotelschool in
Leeuwarden. Leeuwarden is een
internationale opleiding waardoor ik veel
buitenlandse ervaring heb kunnen opdoen.
De verschillen in culturen is iets wat ik
onwijs interessant vind en leuk om me in te
verdiepen. Dit kan natuurlijk het beste als je
in een ander land gaat wonen en werken of
studeren. Dat is de reden dat ik mijn eind
stage graag in New York wilde doen.
Ik was nog maar net begonnen met mijn
stage, toen het coronavirus uitbrak. Ik
moest helaas mijn stage afbreken en
terugkomen naar Nederland. Iris moest
haar workshops cancellen en met nieuwe
ideeën komen. Ik wilde natuurlijk niet thuis
zitten, dus ben ik haar gelijk gaan helpen en
toen ontstond het idee dat ik misschien wel
stage zou kunnen lopen bij Let’s Bake a
Story. Nu ben ik officieel stagiaire en geniet
ik onwijs van het uitwerken van nieuwe
ideeën. Hoe leuk en bijzonder is het dat ik
deze passie kan delen met mijn zus.”

0