Bewaren

Koeken

Je bewaart de koeken het beste in een afgesloten koektrommel, als je ze niet in een keer al op eet ;). De koekjes zijn dan 4 tot 6 weken houdbaar, maar wij vinden de koeken zelf de eerste week het allerlekkerste. Je kan de koekjes ook invriezen. Het is het beste om de koekjes in een vrieszak te doen en deze goed af te sluiten. De koekjes zijn dan ongeveer 3 maanden houdbaar. De kwaliteit van de koekjes zal wel iets achteruit gaan, ze worden vooral minder knapperig.

Brownies & Blondies

Onze brownies en blondies zijn minimaal een week houdbaar. De eerste week smaken ze het lekkerste! Daarna kan je ze zeker nog eten, maar zal de kwaliteit afnemen.

Je bewaart de brownies/ blondies het beste in de koelkast in plastic verpakt. Als je ze in de koelkast bewaart, blijven ze een paar weken houdbaar. Haal voordat je de brownies/ blondies wilt eten, ze wel op tijd uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Dan vinden wij ze het lekkerste.

Gebak & taart

Ons gebak is 2-3 dagen houdbaar. Je bewaart het gebak het beste onder een taart stolp of in een gebaksdoos in de koelkast.

Je kan het gebak ook invriezen. Het beste is om de taartdoos in een plastic zak te doen.

Croissants

Onze croissants zijn te lekker om niet gelijk op te eten. Wil je ze toch een dag later eten? Dat kan, wij adviseren om de croissants nog even kort op te piepen in de oven. Ongeveer 3 – 5 minuten op 180ºC.

Bewaar de croissants niet in de koelkast, hier worden ze juist oud van.

Chocolade

Chocolade bewaar je het beste tussen de 15 en 20 ºC graden op een donkere plek. Bewaar de chocolade niet in de koelkast, dit tast de structuur en smaak van de chocolade aan.

De houdbaarheid van onze chocolade verschilt per product:

  • Chocolade bar/ reep/ eieren (massieve chocolade) – 1 jaar
  • Bonbons met notenvullingen – 6 maanden
  • Bonbons met vullingen op basis van room – 3 maanden